Doktor Faustus

Jag ser ett inslag på Axess. Sjuksköterskorna är där och de är arga. Efter tre års högskolestudier är ingångslönen 22 ooo i månaden. Haha. En bibliotekarie startar på nitton och det, kära vänner, är efter fem års högskolestudier. Det absolut roligaste är ju att för undertecknad var bibliotekarie den ekonomiskt trygga vägen. Den jag nu försakat. Det är så roligt att man viker sig dubbel och skrattar tills ansiktet stelnar, blir en stirrande glatt grinande mask. Jag kommer vara klar med mina studier tidigast 2013. Då kommer jag vara en vansinnigt bildad akademiker med examina i ett flertal ämnen och en oviss framtid som översättare (och förhoppningsvis författare). Jag känner mig som Doktor Faust – vilket blir priset jag måste betala för kunskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s