9.5

Jag greps av ett plötsligt behov av att prokrastinera och snodde därför det här formatet från Sandra Beijers blogg. Så här är en måndagsintervju med, tja, med mig själv.

Hur är måndagskänslan, Hillevi?

Bra! Jag var så pass frisk från förkylningen att jag kunde lämna hemmet och sitta några timmar på café (den fattiges kontorsplats) med jobbdatorn. Men dagarna har en tendens att smälta ihop, i synnerhet nu när min son är hostig och hemma från förskolan. Han är annars den enda vars veckodagar skiljer sig från helgen och hela övriga familjen inordnar sig i hans rytm.

Hur ser veckan ut?

Precis som idag? Gå till caféet, arbeta, gå hem vid lunch, tillbringa eftermiddagen med barnen.

Jobbmässigt då?

Den här veckan blir jag klar med min översättning av Maupassants skräcknoveller och kan skicka den till mina korrekturläsare. Sedan återstår bara att skriva ihop ett fullödigt förord. Jag har bland annat beställt hem en avhandling som handlar om relationen mellan Maupassants fantastik och Schopenhauers filosofi som jag ser fram emot att grotta ner mig i.

Vad är bäst just nu?

Förutom att jag har det bästa jobbet? Att vi håller på att tillfriskna från förkylningen. Och att vädret tillåter såväl skogspromenader som vin på balkongen.

Vad ska du äta denna vecka?

Den här veckan lagar jag bland annat pannbiff, kycklinggryta med fänkål och timjan samt en vårsallad med sparris och krispigt lantbröd.

Vad ska du ha på dig?

Tyvärr medför kombinationen amning och kvardröjande mammakilon begränsade möjligheter. Jag har fem-sex klänningar att välja emellan. Så, någon av dem.

Orolig för något?

Lite bekymrad över min sons hosta är jag ändå – hoppas den snart går över så att han får sova bättre om nätterna. Och på tal om nätterna, jag går och lägger mig varje kväll med en tilltagande nervositet inför det kommande boksläppet (2 juni!) och det faktum att folk – vänner, främlingar… recensenter? – kommer att läsa min bok.

Extra glad för något?

Trots den tilltagande ångesten är jag ändå mest glad över boken. Och en stundande frisörtid nu i maj.

Nöjesläser just nu?

Jag läser En ny gud av Zara Kjellner som är jättebra hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s