Glimt från Italien och sedan reklam

DSCN2247

Eftersom det roar mig att skriva små reseskildringar, och eftersom detaljer annars bleknar i minnet, är jag i full färd med att nedskriva ett par inlägg om bröllopsresan i Sorrento – det dyker säkerligen upp här så småningom. (Om själva bröllopet tänker jag däremot inte skriva, där är detaljer ovidkommande och det betydelsefulla – känslorna och minnesbilderna – är mig allt för privata. I väntan på scenerier och äventyr från Neapelbukten tänkte jag ta tillfället i akt att skamlöst göra lite reklam för Alastors senaste bok: en nyutgåva Huysmans Mot strömmen i Elias Wraaks eminenta översättning. Också de som redan har den första utgåvan (den med det giftgröna omslaget och den liderligt uppfläkta orkidén) kan med gott samvete införskaffa sig denna nyutgåva, om inte annat så för att den, till skillnad från den förra, är vackert illustrerad. Bäst är såklart att ta steget fullt ut och prenumerera på utgivning, förutom glädjen att åtnjuta diverse ynnestar och erbjudanden, bidrar prenumeranten till förlagets, och i förlängningen således även min, fortlevnad.

mot-strommen

2 svar till “Glimt från Italien och sedan reklam”

  1. Skall snarast inhandla denna nyutgåva, illustrerad låter intressant.
    Känns väldigt passande i höstmörkret och det var ett tag sedan jag läste ”I avgrunden” . Nu är det hög tid för en ”ny” Huysmans.
    Härlig bild från italien, inte illa !

    1. Hej kalebass!

      Jag blir fortfarande lika förvånad när jag läser Huysmans – förstår inte hur jag mellan läsningarna lyckas glömma hur BRA han är. Om jag bara fick ta med mig en enda bok till en öde ö och läsa den och bara den i resten av mitt liv skulle det vara den här översättningen av Mot strömmen. Just nu läser jag En Route i Wraaks översättning – det är så njutbart att jag ibland måste lägga ifrån mig boken en stund bara för att jag liksom inte kan hantera att det är så fantastiskt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s