Fragment

Lucille/Justine:

Så snabbt ditt intresse falnar. Så snabbt de förlorar sin förmåga att förtrolla dig. Ditt omdöme om dem förändras i takt med att ditt hjärtas upprörda känslor svalna. I ena stunden en tillbedd väninna, i andra ett offer för din likgiltighet. Men jag, jag skall göra mig ouppnåelig. Så kommer min gestalt aldrig att skifta inför din förrädiska blick. Du kommer längta, avguda, åtrå. Tills den dag min svaghet för ett ögonblick övermannar mig och jag ger mig till dig – kanske i tron om att med mig var allt annorlunda. Med mig var du en annan, förvandlad, ja botad. Men sådana som du förändras aldrig. Ombytligheten är er karaktärs enda beständiga konstant. Ni förändras aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s