Bredd

Ah, tillbaka i mitt regniga Göteborg. Men vad gör det att himlen är grå idag, jag tänker ändå inte gå ut. Det är skönt att vara hemma, i skrivande stund är jag dessutom ensam i lägenheten. Också det behagligt, efter två veckor med människor omkring sig praktiskt taget hela tiden välkomnar jag min stökiga lägenhet. Fast nu ljuger jag, katterna är givetvis också här. Glada att vara hemma och nöjda med sin semester på landet. Det är bara Silke som kanske hellre hade varit kvar i Ljungskile, men hon har funnit sig tillrätta.

Stockholm var fint, ibland soligt, ibland mulet – men inte regnigt. Det blev en del utställningar, restauranger, stadspromenader och spontana bokinköp såsom det brukar vara. Bäst: att sitta på Pompei vid Odenplan och diskutera den fantastiska litteraturen med Malm. Sämst: utställningen Slutna rum på Waldermars udde som jag sett fram emot länge men som visade sig vara en besvikelse.

Vidare måste jag ju skriva något om årets julklappskörd som i år blev ovanligt lyckosam. Förutom lite sängkläder, någon enstaka dvd, ett smycke från Malm och ett ps2-spel fick jag huvudsakligen böcker. Av denna bokkavalkad misstänker jag att man kan dra åtskilliga slutsatser, (utöver att jag nog är lite bortskämd alltså) bland annat om mina läsvanor men kanske även om min karaktär:

Katter – illustrerat uppslagsverk
Godaste recepten (kokbok från Elon)
Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig av Bodil Malmsten
Ashimas bok av Caroline Giertz
Landar av Vendela Fredricson
Allt av Martina Lowden
Cantarella vol 1, 2 och 3 av You Higuri
These old shades av Georgette Heyer
Historikern av Elizabeth Kostova
Ensamhetens brunn av Radclyffe Hall
Shamans crossing
av Robin Hobb
Forest mage av Robin Hobb
Charlie av Margareta Suber
Qin av Cecilia Lindqvist
Justine av D. A. F. de Sade
Ögats historia av Georges Bataille
Solstorm av Åsa Larsson

Sen inhandlades några böcker i Stockholm som också kan få vara med i listan:

Seimaden vol 2 och 3 av You Higuri
Han som inte gjorde mig sällskap av Carl-Johan Malmberg
Idilia Dibbs dagbok av Genevieve Hill


Med anledning av detta kommer jag 1. inte vara speciellt anträffbar de kommande veckorna och 2. till nästa jul önskar jag mig en ny bokhylla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s