Neo

Jag borde hålla på med hemtentan. Ändå sitter jag här och gör allt utom det. Jag har i alla fall lyckats bestämma mig för vad jag ska jämföra och vilka verk som skall jämföras. Det blir tendenser i Jane Eyre av Brontë, Det går an av Almqvist och Madame Bovary av Flaubert då kan jag också få med ett resonemang om det vanskliga i att dela upp litteraturhistorien i epoker och klassificera författare då inget av dessa verk/författare är renodlat romantiska eller realistiska. Lyrikfrågan skjuter jag fortfarande upp. Jag är ytterst irriterad på min inställning till tentan. Efter höstens bravurnummer har jag fått för mig att jag inte behöver anstränga mig nämnvärt. Jag klarar mig ändå. Och jag vet att jag kommer bli besviken på mig själv efteråt för att jag kunde ha gjort så mycket bättre och använt texterna som grunden för essäer.

Igår fick Malm en tidskrift. Han fick den i egenskap av liberal student. Vi är med båda två, även om vi aldrig gått på något möte eller medverkad i någon aktivitet annat än introduktionsmötet. Våra sympatier ligger nog hos liberalerna men vi är inte så aktiva själva. Hursomhelst var det inte någon av de sedvanliga förbundstidningarna med den obligatoriska fjortisretoriken. Det var rätt snygg layout och det verkade vara seriösa och intressanta artiklar, det säger jag utan att egentligen läst någon än, men det var det första intrycket. När vi har lite mer pengar blir det förmodligen en prenumeration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s