Hemtenta

Der är väl typiskt. Klockan två lägger jag mig i sängen med lite kurslitteratur för att börja med tentan. Tre timmar senare vaknar jag väl utvilad med sovande katter kring mig och vaga minnen av att ha drömt om gungstolar och Roger Pontares hårstylist som gav mig råd om min frisyr. Jag har med andra ord inte kommit längre med tentan alls. Jacques ska skriva om kvinnoporträtten i Jane Eyre, Madame Bovary och Brott och straff. Ett bra och tacksamt ämne och de mitt tycke bästa böckerna på kursen, men jag kan och vill inte skriva om samma sak. Jag funderar på något berättartekniskt, något motiv eller något om det filosofiska stoffet bakom. Ah, och det är den enkla frågan. Jag tänker mig att den skall vara klar imorgon kväll så gör jag lyrikfrågan söndag och måndag. Tisdag är buffertdag och så lämnar jag in på onsdag. Jag hoppas det går vägen, det är mycket tänka själv på den här tentan.

Förresten har jag blivit sugen på att skriva en James Bond-roman. Min playlist är i princip bara bond-soundtrack nu. Man kan göra det, och sedan gäller det bara att få tillstånd av Ian Fleming Publications Ltd. På tal om romaner. Nej, Horisonter är inte klar än. Det är det där sista kapitlet som ligger och skräpar. Jag hoppas kunna avsluta den när b-kursen börjar. Allt handlar om prioriteringar, det är dags att börja prioritera skrivandet. Därför har jag planer på att läsa en skrivarkurs nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s