Bokslut och Ett nytt år, ett nytt decennium


God jul, gott nytt år och fortsättning kära läsare, efter den gångna uppdateringssvackan är ni nog reducerade till en diminutiv men hängiven skara, mina högt värderade happy few. Jag antar att ni vid det här laget läst en mängd års- och decenniesammanfattningar. Detta till trots måste också jag yttra några ord om året som gått, om decenniet som nu är till ända. Också jag behöver ett bokslut, jag skall fatta mig kort.

Om det gångna året kan sägas att det var händelserikt men också ett år som började så mörkt ett år bara kan börja. Sedan handlade det om att lägga om såren och sakta men säkert återgå till ett normalt liv. Det var en del resor, min första utanför Europas gränser till kameler och ökensand. Det var också ett nytt arbete och sommaren 09 vandrade jag i skuggan av 1700-talet eller om det var jag som var skuggan i 1700-talet. Med bästa förmåga försökte jag i alla fall väcka det förgångna till liv, samtidigt som jag kunde hejda mig stängandes en dörr och tänka att detta trä och denna färg har vidrörts av Gustaf III:s hand. Eller: mot denna tapet har hans andedräkt slagit. Hisnande tankar. I övrigt: mitt livs andra sammanflytt, fyra våningar upp med utsikt över Stadsskogens kronor.

År 2000 fyllde jag femton och allt var annorlunda. Det är mig så avlägset att jag måste påminna mig om att femtonåringens berättelse och är min berättelse. Det här var decenniet jag blev vuxen, i mitten av det flyttade jag från min mors hem i Ljungskile och började en färd som skulle ta mig först till Göteborg sedan Stockholm och till slut Uppsala. Om man vänder blicken framåt och tänker på att när det decennium som precis vaknat är över kommer jag vara trettiofem år gammal svartnar det lätt för mina ögon. Sikten är knappast klar, vägen som leder mot trettiofemårsdagen är höljd i dimmor. Men jag vet var jag börjar:

Januari 2010, och jag har så mycket att göra. För den fjortonde, om bara ett par dagar flyttar jag igen. Det är bara temporärt, ett par månader i en annan stad – men likväl. Om mindre än en vecka bor jag i mina drömmars stad, om mindre än en vecka bor jag i Paris.

2 svar till “Bokslut och Ett nytt år, ett nytt decennium”

  1. Beaucoup de choses se passent tout au long d'une décade ! Et je te souhaite, de tout mon cœur, une superbe nouvelle décade, que tu commences d'ailleurs déjà très bien 🙂 Cela sera une joie de pouvoir te/vous suivre à travers ces années et peut-être de pouvoir contribuer à la création de beaux souvenirs pour la vie…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s