Manetens år?Hos Therese läser jag att den tyske biologen Ernst Haeckel (1834-1919) förutom att ha introducerat Darwins läror i Tyskland och gjort fina illustrationer (etc.) skulle ha haft som bisyssla att rita julkort. Julkort med imaginära maneter! Ett skämt tydligen, vilket jag inte kan hjälpa tycka är lite synd. En värld utan manetjulkort från sekelskiftet känns på något sätt som en lite tristare värld Om inte annat så hade ett vintagejulkort med maneter passat synnerligen bra i år då de (tillsammans med koraller) uppmärksammats och tackats i ett nobeltal.


Ett haeckelskt original från Kunstformen der Natur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s