Matematikens inverkan på känslolivet


Eftersom (en) matematik(er) lite oväntat kommit att spela en betydande roll i mitt liv noterar vi följande i boken jag plockade på mig senast jag var på biblioteket:

”Hans högvördighet biskop Dupanloup har skrivit, att ‘matematikstudiet, som dämmer upp känslolivet, kan stundom åstadkomma att drifterna tar sig fruktansvärda utbrott’. Jag kastade min uniform, vilken jag fått tack vare mitt intresse för matematiken minst lika mycket som tack vare min fosterlandskärlek – världen förefaller mig nu knappast stor nog för att mina lidelser skall kunna explodera…”


(Romanen handlar för övrigt om en ung fransman och utspelar sig till en början strax före förra sekelskiftet. Ett av grundteman är homosexualitet – Oscar Wilde och Bosie har redan gjort ett guest appearance. Hitills (30 första sidorna) har utspelat sig på Capri, i Paris, Vesuvius, Venedig och Stockholm. Stilen elegant och väldigt fransk. Jag är förtjust!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s