Skolstart och Överjord

Skolstart, mer eller mindre. Var ju mer än en vecka sedan jag var på Sörängen men det känns inte riktigt som om jag kommit igång än. Förutom lite tvivel och allmän ångest märks det inte riktigt ännu av att jag är inne i ett nytt romanprojekt. Men jag tror det kommer igång bara jag får köpt datorn, även om jag skriver för hand först.

Innan dess skall det dock hända en del. Eller ja, jag ska medverka på Affes kulturfestival Överjord. Nu på lördag den 9 september på Kalejda vid Stigbergstroget. Jag tror det är det störtsa sammanhang i vilket jag figurerat med textläsning. Jag kommer förmodligen läsa Carnelian-texten samt en skolastistisk text om mannen och dennes roll i det antika och det medeltida samhället. Den senare är snarare filosofi än poesi, men ytterst estetisk. Malm har dock uttryckt viss oro att vänstervridna kulturentusiaster skall få lust att slå mig då de argument som framförs är en aning politiskt inkorrekta. Jag kommer publicera texten här senare, efter festivalen med fotnot om huruvida jag blev slagen på eller ej. Affe har dock lovat att beskydda mig så jag är inte orolig.

En tråkig omständighet kring detta med festivalen är att D. inte längre kommer ner. Jag har lärt mig att man inte ska förvänta sig för mycket av D. när det gäller det där med att träffas irl. Det skulle väl vara lugnt om jag inte blev så besviken varenda gång. Någonstans hoppas jag väl att han skall ändra sig (vilket han inte kommer att göra) och samtidigt vill jag inte att han kommer. Nåväl, han kanske kommer ner till bokmässan istället. Men det är inget jag direkt kommer att planera in i kalendern.

Under sommaren har jag kommit igång med läsandet igen. Kanske publicerar jag en liten lista med sommarläsningen och lite omdömen. Nu läser jag Gerard de Nerval och efter det skall jag ta itu med her Leopards bok som jag inte velat läsa när jag jobbade. Det är något speciellt med ännu opublicerade böcker, något jungfruligt.

Till sist. Idag var jag och shoppade loss med mamma. Det var en födelsedagspresent till mig, en liten klädbudget. Det resulterade i flera fina inköp, vissa att ha på festivalen på lördag. Om Malm tar några fina bilder kanske de hittar sin väg hit till Stasimon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s