Tentamenpaus

Jag tar en liten kvartspaus från tentaskrivandet. Jag håller på med lyriken för tillfället. Det är tråkigt men inte speciellt utmanande. Håller jag bara samma takt blir den här frågan klar till kvällen.

Malm är på en föreläsning med Torbjörn Tännsjö och någon religionsvetare från Harvard. Jag ville egentligen också gå, men har man en hemtenta så har man. Jag missar förmodligen Poetry slam ikväll också, vilket är synd då Mattias skulle läsa och jag har aldrig hört honom. Jag offrar allt för mina betyg. Malm tror att jag får VG igen, men jag betvivlar det. Jag har redan skrivit en del märkligheter plus att jag inte kommer någon vart med dikterna vi skulle analysera.

Köpte Shadow of the colossus i fredags och de var precis så bra som jag förväntat mig. Oerhört vackert gjort och lite melankoliskt. Det senaste spelet jag spelade var Fahrenheit som jag väntat på i ett par år. Vilken besvikelse det spelet var. Varför, o varför, måste alla spelutvecklare ta i så att det spricker? Varför kan det inte räcka med en mystisk mordgåta? Varför måste det helt plötsligt vara så att hela världens öde vilar på ens axlar, och plötsligt befinner man sig i den sydamerikanska djungeln med en maya-indian? Som man spöar för att man som barn fick ”krafter” tack vare ett märkligt ”energiflöde” som ens forskarföräldrar undersökte? Nej, tacka vet jag Shadow of the colossus. Kolosserna är visserligen kolossala men egentligen ganska fredliga. Aggressiva blir de inte förrän man börjar klättra på dem och göra dem illa. Man är så illa tvungen, annars kommer flickan att dö. Det är skönt att det finns spel (ett) där allt inte är svart och vitt, att det inte rör sig om den eviga kampen om gott och ont.

Så, tillbaka till tentan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s