Morgonstund

Jag gick upp för ungefär en timme sedan. Det är ganska sent, senare än vad jag planerat. Det är katternas fel, såklart. När Malm hade gått till universitetet kom de all tre och lade sig hos mig. Jag kunde inte med att gå upp och störa deras sömn utan låg beskedligt kvar någon timme. När jag väl kommit upp tänkte jag äta en ordentlig frukost, en sån där frukost som illustreras på baksidan av flingpaket. Det gick bra, jag bredde två nyttiga smörgåsar, hällde upp ett ordentligt glas juice, hällde corn flakes i en skål och sen… sen tog det stopp. Någon hade ställt in mjölkpaketet i kylskåpet trots att det var tomt. Underbart. Jag kunde inte gärna hälla tillbaka mina flingor i paketet så jag tvingade i mig dem utan mjölk. Så mycket för den perfekta frukosten.

Jag vet att det var någonting jag skulle göra idag, men inte vad det var. Jag ska träna i eftermiddag, det minns jag så det kan det inte vara. Jag funderar på om det bara var det att jag skulle läsa en bok. Jag var på biblioteket igår för att leta efter en kursbok som jag givetvis inte hittade. Istället kom jag hem med fem andra böcker (två av Bodil Malmsten, en av Thomas Mann, en av Françoise Sagan och en bok med utdrag ur Markis de Sades produktion.) Jag läste en igår (novellsamling av Malmsten) och det var härligt och lustfyllt att läsa något som inte var kurslitteratur. Ja, det var nog läsa jag skulle göra. Kanske tittar lite på dikterna vi har till imorgon också.

Poetry slam i söndags gick ganska bra. Jag gick till semifinal och fick där samma poängsumma som min motståndare. Man gick då på den högsta enskilda poängen som någon av jurygrupperna gett och då åkte jag ut. Det var tur, hade jag kommit till final hade jag varit tvungen att läsa på vårfinalen, och det vill jag inte. Det var i vilket fall inte dåligt för en debut. Jag fick en del beröm av mina församlade vänner. Vilket alltid är trevligt.

I måndags struntade jag i föreläsningen och satt hemma med min ansökan till Litterär gestaltning. Den är ivägskickad och nu återstår bara väntan. Vid midsommar får man veta om man kommit in eller inte. Tills dess hinner man nästan glömma bort det.

Till sist. Malm har bytt namn på sin blogg. Numera heter den Logografen. Vilket i mitt tycke är ett mycket snyggare namn än Zeldunjournalen. Vi får se om han kommer skriva mer aktivt där än på den förra. Nuförtiden tycks han mest sitta och göra småspel på sin fritid så vi får se hur det blir med den saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s