Om rusdryckers verkningar i internetåldern

Det finns som bekant som kan spärra av hemsidor under vissa tider på ens dator. Facebook under arbetstid, eller på lördagskvällen så att man inte på fyllan skriver något man skulle kunna ångra dagen efter. Den som vill lösgöra sig ur nätpokerns grepp kan säkert spärra sådana sidor och en shopaholic ska kanske undvika Tradera och Ebay. När jag sent igår, efter att ha introducerats till den så här i efterhand tydligen ganska starka, grekiska drycken metaxa var det dock varken Facebook eller Tradera jag hamnade på utan den för min plånbok alltid lika fatala sidan Antikvariat.net. Antikvariat.net är för mig redan under nyktra och sansade fullkomligt livsfarlig för min ekonomi, vad som sker i ett tillstånd av nedsatt behärskning och impulskontroll behöver knappast förtydligas. Bland annat bestämde jag mig för en sedan länge eftertraktad utgåva av de Nervals Aurélia och ett litet häfte av Linnaeus med det fantasieggande namnet Djur som faller från skyn. Sen finns det ju de som menar, att detta att skylla på ett glas metaxa egentligen bara är en undanflykt, en passande ursäkt för att tillåta sig ett litet bokinköp trots att man egentligen inte har råd till det, eller plats i bokhyllorna. Och av alla dåliga vanor man kan ha, känns det som att böcker rimligen kan anses som en av de lindrigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s