Decemberstress


Slutet av terminen och jag försöker hitta lite energi att skriva de återstående tre tentorna. Den här hösten har mitt liv till större delen bestått av ständigt studerande. Det gör jag inte igen; det är, trots allt, inte värt det. Det är ett icke-liv som liksom mynnar ut i ett par essäer och några bokstäver på ett betygsdokument. Det finns inga tydliga minnen, inga erfarenheter – bara kunskap som i och för sig alltid är värdefullt men som jag inte är villig att betala priset för längre. Att det är så beror nog på den uppkommande 25-årsdagen nästa år, då har jag levt ett kvarts sekel. Jag kommer då bara ha ett år kvar av statsfinansierad studietid vilket lyckligtvis sammanfaller med att jag blir klar med min master i litteraturvetenskap. Synd bara att min examen inte är av den sort som ger arbete. Jag ångrar ingenting, men framtidsoron ligger där och gnager. Vårterminen är en blir ljusare, det är jag övertygad om, men mycket behöver ordnas inför de omvälvande händelser den har att bjuda. Ingenting är klart, tentor, förberedelser inför våren, julklappsinköp… Tröttheten kommer krypande innan jag ens börjat.

2 svar till “Decemberstress”

  1. Åh vad jag saknar dig älskade vän!

    Även om höst har varit intensiv fast på helt andra sätt än din. Men min syster i orden, det verkar som din affe har börjar komma ut ur (inshallah, peppar peppar) den mörka spegelvärld hon varit gömd i så länge.

    Ser fram emot att träffa dig under jullovet, när är du i Uppsala käraste vän? jag är där mellan 19-30 december.

    massa kramar!

  2. Allez ma puce, courage! Et tu sais, ne pense pas à ces 25 ans:) Qu'est-ce que ça veut dire d'ailleurs? Ce que tu veux que ce soit! Et l'avenir… il sera ce que tu en feras! Bisous

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s