Anpassning

Kväll i Bro och nu har jag bott här vad… tre dagar? Det är fortfarande helt overkligt, jag får det inte riktigt att gå ihop. Brahegatan känna overklig, Ljungskile känns overkligt, när jag är här hemma känns till och med Stockholm overkligt. Och när jag åkte in i tisdags (igår!) för att skriva in mig kändes Bro overkligt. Det är för mycket intryck just nu, för mycket nu och jag önskar bara det kunde gå lite långsammare. Idag bekantade jag och Malm oss med den nya tvättstugan, vi städade lite i lägenheten och åt en lång frukost. Ett paket anlände från Belgien inför den stundande födelsedagen på söndag och jag kunde inte låta bli att öppna. Paketet innehöll kakor men jag har beslutat att inte äta dem förrän söndag – det blir min kompromiss.

Idag har jag också läst i Pequods juninummer med temat Symbolismen. Trots att det inte finns speciellt mycket kvar i hushållskassan kunde jag inte låta bli att inhandla den. Malm, jag och M. var förbi Hedengrens en sväng igår efter inskrivningen nämligen. Och hur skulle jag kunna motstå nästan samtliga av mina favoritpoeter samt två av mina favoritpoem plus en text om katten i litteraturen i en och samma tidskrift? För futtiga femtio kronor! Då svälter jag hellre än dag eller två än missar det. Tidigare hade vi också besökt ett antikvariat där jag inhandlat Alphonse Daudets Sapho för ett förmånligt pris. Antikvariatets innehavare hade en rätt aggressiv försäljningsmetod – vilket var tur för annars hade jag inte hittat den lilla sedeskildringen ifråga.

På fredag börjar kursen på universitetet och imorgon skall jag till en liten skrivarkurs jag tänkte fördriva tiden med. Det blir också ett utmärkt sätt att finna nya bekanta. Just nu är det lite mycket att tänka på (därav det något förvirrade inlägget) men förhoppningsvis kommer det finnas tid att uppdatera Stasimon lite oftare än vad jag gjort under sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s