Separationsångest

Jag ligger får närvarande 8000 ord back i Nano-projektet. Det innebär att fyra dagars arbeta måste tas ikapp. Det finns en mycket enkel förklaring till varför det lyckats bli så. Horisonter är mycket snart slut, förmodligen krävs mindre än 8000 ord, snarare drygt 6000 ord. Och jag vill inte släppa mina små karaktärer. Jag vill fortsätta upptäcka deras öden tillsammans med dem. Därav min inaktivitet. Lyckligtvis är detta Nano och jag måste ta mig i kragen annars kommer jag att misslyckas. Och det känns inte som ett alternativt.

I dagens avsnitt av Star Trek som jag och Malm slötittade på liggandes i vår nya 140×200 säng (tidigare hade vi en 100×200, det var något trångt!) hade Mr. Data skrivit en dikt till sin katt. Så underbar att jag bara måste publicera den här:

Felis catus is your taxonomic nomenclature.
An endothermic quadruped, carnivorous by nature.
Your visual, olfactory, and auditory senses
contribute to your hunting skills and natural defenses.

I find myself intrigued by your sub-vocal oscillations,
a singular development of cat communications
that obviates your basic hedonistic predilection
for a rhythmic stroking of your fur to demonstrate affection.

A tail is quite essential for your acrobatic talents;
you would not be so agile if you lacked its counterbalance.
And when not being utilized to aid in locomotion,
It often serves to illustrate the state of your emotion.

O Spot, the complex levels of behavior you display
connote a fairly well-developed cognitive array.
And though you are not sentient, Spot, and do not comprehend,
I nonetheless consider you a true and valued friend.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s