Glamour

Just nu pågår Nobelfesten. Kungligheter och glittrande smycken. Malm tycker att jag borde se till att få Nobelpriset i litteratur, med min belgiska nationalitet tillhör jag en nation som inte direkt varit bortskämd när det gäller Nobelpris (till skillnad från Sverige). Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag hyser vissa tvivel rörande min förmåga. Jag förnekar inte att jag förmodligen kommer bli en ganska hygglig författare. Men för att nå stjärnorna krävs mer än ett gott hantverk. Och jag vet inte om jag har det. Enligt Illustrerad Vetenskap har jag hög latent hämning – vilket skall göra mig okreativ. Trots att det är Illustrerad Vetenskap kan jag inte låta bli att finna det oroväckande. Någonstans misstänker jag alltid att jag är helt talangbefriad, detta bekräftar misstanken. Jag vet inte om jag kan nöja mig med att vara medioker i det jag tar mig för. På något sättet kanske jag kan ta upp kampen med min egen natur.

Att jag inte är speciellt säker i sociala sammanhang är ingen nyhet men i det området lyckas jag göra framsteg. Igår var jag och Malm på glamour-festen på Filosofen. Det var en högst intressant samling människor. Många olika och starka personligheter. Jag trivdes mycket bra och samtalade ganska bra för att vara jag. För mig blir det en etxra trygghet att vara uppklädd, det passar min person bra på något sätt. Jag gick dock inte i den gula klänningen, den var för uppklädd bestämde jag mig för. Med den skulle jag lätt glida in på Nobelfesten tan att behöva skämmas – och då vet man att man kommer att vara overdressed även på en glamourfest. Vi gick dock ganska tidigt, jag hade fått gå upp tidigt till föreläsningen klockan nio och hade en ganska ansträngande vecka bakom mig. Hade vi stannat längre vet jag att det hade fått konsekvenser för min i dessa dagar sköra hälsa. I vilket fall hade jag en trevlig fredagskväll, trevligare än jag haft på mycket länge.

Idag har jag tillbringat större dagen med att sova, vilket jag behövde. Det betyder att jag får lägga ner mycket tid och energi på att läsa imorgon. Men det rör sig om två romaner jag kanske skulle valt självt att läsa.

Idag har jag och Malm varit tillsammans i ett år och fyra månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s