En svart tröja

De senaste veckorna har jag vid ett flertal tillfällen gett mig ut att botanisera i de klädbutiker Uppsala har att erbjuda. Uppdraget tycktes enkelt: en svart tröja. Stickad, gärna V-ringad, inte för lång (dvs till midjan, inte höfterna och beyond), inga konstiga ärmar, inte för löst stickad så den blir genomskinlig, och i en inte alltför dålig kvalitet då i synnerhet svarta plagg som blivit urtvättade ser rent bedrövliga ut. Denna tröja skulle jag ha över kjolar och klänningar för att helt enkelt inte frysa ihjäl i den höstkyla som nu råder på denna alltför nordliga breddgrad.

Det har dock visat sig stört omöjligt att finna denna enkla, svarta tröja. Jag vet inte hur många butiker jag gått i – inga svarta tröjor som uppfyller ovanstående kriterier. Jag vädjar nu till läsarskaran: vet någon var man kan finna en sådan tröja?!

***

Mer om mode: Drömde jag eller läste jag någonstans att Diors The New Look är tillbaka? Längre kjolar och markerad midja (tack Mad Men!) etc. Är det något vi kommer få se i butikerna snart? I hope so.

Inte bara för glädjen att klä sig i sålunda snitt utan för att låta det stackars ögat vila när man lämnar hemmet. Häromdagen satt jag vid Stora Torget och väntade på bussen som skulle ta mig hem. Jag kunde inte undgå den i många fall kroppsliga misär som oberört flanerade förbi. Det är helt enkelt inte alla förunnat att ha en fysik som passar i struprörsjeans. Det finns veck och översvällande ingen annan människa skall behöva tvingas se. Och det krävs rätt mycket för att man skall lyckas ha en knappt befintlig kjol som precis täcker rumpan eller för all del : endast strumpbyxor. Man får acceptera att alla inte kan ha alla sorts kläder. Så mycket bättre om vi får återse de förlåtande långa kjolarna utan att dessa för den skull känns tantiga… utan sexiga och klassiskt eleganta.

3 svar till “En svart tröja”

  1. Jag är också ute efter precis en sådan svart tröja (jag önskar dock rund halsringning, vilket säkert komplicerar saken ytterligare), jag tänkte faktiskt starta jakten redan i eftermiddag och tänkte satsa på en herravdelning. H&M eller Zara eller Åhléns eller nåt. Det är alltid lättare att hitta klassiska/helt vanliga kläder på herravdelningar! (Är man ute efter en kjol är det dock mer problematiskt.)

  2. Jag har också funderat på herravdelningen men passformen blir ofta helt fel på mig med herrtröjor. Det blir liksom pösigt på sidorna då de är för rakt skurna för mina höfter. Låt mig veta hur din jakt går? Är du lycklig ägarinna till en svart tröja nu?

  3. Ja, faktiskt! Zaras herravdelning, 279 kr, någon slags blandning av viskos och angora – vet inte hur den kvaliteten kommer att stå sig i längden, men än så länge är jag mycket förtjust. Den är mjuk, den är varm, den är en helt vanlig svart tröja. Fast lite pösig i sidorna kanske, ja… men jag köpte en stor storlek eftersom jag ville att den skulle kännas oversize (och dessutom har jag en förmåga att krympa stickade tröjor i tvätten, så jag tänkte att det var bäst att ta i lite…) så den är rätt pösig överlag. Jag gillar den. Den kommer att rädda mig alla de där dagarna då jag stiger upp och inte vet vad jag ska ha på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s