Mijn platte land, mijn Vlaanderland

Så, tillbaka från Belgien sedan ett par dagar tillbaka. Vi besökte varken Brygge eller Oostende, men väl min barndoms Grimbergen och Bryssel. En tur till Mechelen hann vi också med. Ah, dessa flamländska byar, kullersten och medeltida kyrkor, marknad på lördagar och mörkt l frå det lokala klostret, vitsippor och slott. Etc. etc. Jag vet inte riktigt hur sortera alla intryck. Allt från den kungliga botaniska trädgården till katolsk påskmässa på latin till Byssels artiketur till solbränna på promenad till grannbyn Meise till… Det är överväldigande, och redan så avlägset. Skuggbilder i minnets labyrinter. Att anpassa sig till vardagen här, till att det inte är 25 grader utomhus, det är inte helt utan svårigheter. Och tentamen redan på fredag, tre sekel att läsa in…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s