Bokmässan

För att bokmässan ska bli en helt och hållet angenäm upplevelse finns ett par enkla regler.

  1. Gå och lägg dig i tid kvällen innan.
  2. Drick inte alkohol dagen innan.
  3. Bli inte sjuk.
  4. Planera inte in fler aktiviteter den dagen.
  5. Ha bekväma skor på dig.
  6. Tag med en flaska vatten.
  7. Ha inte med dig mer pengar än vad du är beredd att göra dig av med.

I år lyckades jag följa en av dessa regler och det var, lite överraskande, att ha bekväma skor på mig. Förutom obehaget övriga oföljda punkter skapade och det faktum att vi inte kunde trycka ett exemplar av Malms dagbok som vi hade haft för avsikt var vår vistelse på Bokmässan ganska givande. I alla fall så till vida att det resulterade i ett par för mig trevliga inköp:

Efter mycket letande hittade vi Vertigo förlags monter. Jag har länge funderat på att köpa deras samlingsvolym med alla de grekiska tragedierna men lät bli även i år. Istället inhandlades Markis de Sades Filosofin i sängkammaren. Resten av böckerna inhandlades hos Ellerströms. Jag hittade en liten utgåva med fyra noveller av den franske romantikern Téophile Gautier som kommer göra sig bra i min bokhylla och som kan komma att användas i arbetet med Det tudelade trädet. Vidare köptes ännu en 1800-tals roman. Gatusångerskan Omatus äventyr av Hikosaka Kubota en japansk populärroman från 1870-talet som skall bli högst intressant att avnjuta. Den fjärde och sista boken jag köpte var Har du sett öknen blomma? Om skrivandets lust och vånda av Claes Andersson. Ett inköp som jag såhär i efterhand har lite svårt att motivera. Kanske för att jag när jag öppnade den på måfå såg någonting om det motstånd skrivprocessen alltid medför. Det är väl i ett sådant motståndstillstånd jag för närvarande befinner mig. Textinlämning ikväll och jag skulle vilja skicka in något mer än det lilla jag har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s