Research

Jag har gjort i ordning ett lässchema som jag tappert försöker följa. Det innebär dock minst lika mycket läsning som på litteraturvetenskap, och är därtill huvudsakligen på franska. Jag läste igenom en första bok igår och den hjälpte mig inte nämnvärt så jag hoppas verkligen att resten av bokhögen kommer vara till större nytta. Jag upplever det som väldigt svårt att sätta igång med skrivandet utan dessa kunskaper, men jag antar att jag kommer att bli tvungen då text skall in inte nu på söndag utan nästa. Det är visserligen bara drygt 2 A4 men jag tror att om jag börjar skriva så kommer jag att fortsätta.

Jag har dock märkt att vissa av de övriga kursdeltagarnas texter verkar vara precis den längd som skall skickas in. Det kan röra sig om noveller eller kapitel, vilket får till följd att kapitlen är ganska korta. I Horisonter var kapitlen ganska långa och jag tycker nog det fungerar bättre för de episkt berättande texter jag skriver.

Vidare har jag noterat att den bok av bröderna de Goncourt som jag köpte på antikvariat för ett par dagar sedan är utgiven 1864, och därtill ett försök att skildra samtiden! Det är alldeles utmärkt och jag skall redan idag ta mig till biblioteket (betala min biblioteksskuld) och låna dessa båda bröders dagböcker. Om inte annat kanske jag kan finna något av tidens zeitgeist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s